Het reis van mijn leven team

Vanwege mijn beperking gaat het reis van mijn leven team mee. Zij zullen de dagelijkse zorgtaken op zich nemen, hand- en spandiensten verrichten en mij ondersteunen met zaken die ik niet meer zelf kan. Het team bestaat uit drie personen, namelijk: Dennis, Sterre en Saskia. Tevens gaat Dennis de reis vastleggen door middel van het schieten van  beeldmateriaal. Hiernaast gaat een ieder zijn eigen reis van zijn leven beleven, met een hoop gezelligheid, lol en positiviteit. 

Niet alleen de bovenstaande personen hebben mij geholpen, geïnspireerd en gemotiveerd om deze reis te maken. Speciale dank gaat uit naar mijn ouders, zus, zwager en nichtje. En natuurlijk ook mijn team van “Angels” die allemaal hun steentje hebben bijgedragen om de reis van mijn leven te realiseren. 

Dit is het team:

Van links naar rechts: Sterre, Dennis, Frank, Saskia

Frank | 37 jaar | Fulltime ervaringsdeskundige​

Waarom ga je mee op reis?​

Ik ga natuurlijk mee omdat ik de initiatiefnemer ben van deze reis. Het is echt mijn droom. Voor de rest ben ik de grote regelneef van het team. Het grootste deel van de organisatie van de reis ligt bij mij in handen, dus er zullen ook in de Verenigde Staten nog wel de nodige knelpuntjes ontstaan waarbij ik dan ga proberen dit zo goed als mogelijk op te lossen. Dit is ook wel een uitdaging moet ik zeggen, maar dit is echt iets wat mij ligt.

Wat verwacht je van deze reis?

Ik verwacht tijdens de reis heel veel mooie bezienswaardigheden te zien zowel in de grote steden als tijdens de reis van de ene plaats naar de andere. Vooral de afwisseling van grote steden met prachtige ruige natuur en het karakter van het reizen door de Verenigde Staten trekken mij. Verder verwacht ik dat het ook een hele mooie ervaring gaat worden om met een team van vier mensen deze reis te maken. Ik ben erg benieuwd naar het groepsproces maar ook zeker hoe een en ander gaat lopen tijdens spannende momenten.

Waar kijk je naar uit?

Vooralsnog kijk ik het meeste uit naar de geplande helikoptervlucht die we willen maken door de Grand Canyon. Dat lijkt mij echt super gaaf en ook een mooi spektakel met al die kloven in de Grand Canyon. Waar ik ook naar uitkijk is Las Vegas, de gekte van de Verenigde Staten gaan we daar echt beleven. Maar ik denk dat alle dagen zijn mooie dingen heeft.

Waar zie je tegen op?

Het meeste zie ik op tegen de vliegreis. Omdat je niet met je rolstoel in het vliegtuig mag moet ik 12 uur in een vliegtuigstoel zitten. Gelukkig neem ik mijn eigen rolstoel kussen mee in de cabine zodat ik comfortabel kan zitten en geen last krijg van mijn billen. De gehele reis gaat zo’n beetje 24 uur duren dus dit is ook wel iets wat een impact gaat hebben. Een ander punt waar ik enigszins benauwd voor ben is hoe de elektrische rolstoel, die in het ruim van het vliegtuig gaat, aankomt in de VS. Natuurlijk gaan we hem goed inpakken om te zorgen dat alles heel blijft maar we houden wel rekening met alle scenario’s en daarvoor zullen we ook allerlei voorzorgsmaatregelen nemen.

Foto op de pagina het reis van mijn leven team. De foto geeft een beeld van Frank in een tuin.

Saskia | 42 jaar | Zorgverlener

Waar ken je Frank van?

Ik kwam een paar jaar geleden een oproep tegen op Facebook. Ik zat willekeurig, misschien zelfs een beetje uit verveling, diverse berichten op Facebook te lezen. Daar stond een oproep van Frank tussen, hierin was hij opzoek naar een “nieuwe” hulp. Dat kwam mij goed uit, ik wilde graag een centje gaan bij verdienen. Dus, hierop gereageerd en elkaar zo leren kennen. Er volgde twee positieve gesprekken en twee diensten waarin ik mee zou “kijken”. Daarna zijn we een arbeidscontract aangegaan.

Waarom ga je mee op reis?

Ik ga mee op reis omdat ik één van Franks ‘Angels’ ben. Frank heeft het meerdere keren gehad over zijn droomreis. Het is wel leuk hoor, Frank is heel goed in aftasten en inschatten. We hebben er best vaak over gekletst, over die droomreis naar de USA. Op die manier gaat Frank inschatten wat de mogelijkheden zijn, en ja op een dag was ik de gelukkige, Frank vroeg mij mee te gaan naar de USA. Ik voel me vereerd dat ik mag deelnemen aan zijn droomreis.

Wat verwacht je van deze reis?

Ik verwacht een reis vol uitdaging en avontuur, veel moois te zien en voor mij denk ik het allermooiste te zien hoe Frank zijn droomreis maakt. Ik ben heel dankbaar dat ik hier deel uit mag maken.

Waar kijk je naar uit?

Naar al het moois wat we zullen gaan zien. Ik ben erg benieuwd naar de “grootheid” van de USA in verhouding tot ons kikkerlandje. Maar vooral ook de natuur en naar alle pret die we samen zullen gaan beleven. We gaan drie weken met zijn vieren op reis, we gaan ongetwijfeld voor onmogelijke situaties komen te staan. Ik weet zeker dat we er met zijn vieren in slagen om die onmogelijke situaties mogelijk te maken en daar kijk ik zeker ook naar uit.

Waar zie je tegenop?

In eerste instantie zie ik nergens tegen op. Maar als het reëel bekijkt dan weet je gewoon dat het een hele organisatie is met zeer veel uitdaging om het steeds weer voor elkaar te krijgen en het zo comfortabel mogelijk te maken voor Frank. Dat zal best wat vergen van ons allemaal. Maar dat zie ik meer als uitdaging dan dat ik er tegen op zie. Vooraf denk ik dat de vliegreis het meest zwaar zal worden, ik zal jullie later vertellen of dit klopte.

Foto op de pagina het reis van mijn leven team. De foto geeft een beeld van Saskia en Frank met op de achtergrond een meertje.

Sterre | 20 jaar | Zorgverlener

Waar ken je Frank van?​

Ik heb Frank leren kennen door een vriendin van mij. Zij werkte al bij Frank en vertelde mij hoe leuk dat was en dat hij nog personeel zocht! Ik was erg enthousiast en heb Frank meteen een berichtje gedaan. Na een aantal gesprekken klikte het en was ik aangenomen 🙂

Waarom ga je mee op reis?​

Ik bedoel Waarom niet?!?! Ik hou van uitdagingen en nieuwe plekken ontdekken. Ik ben zelf nooit eerder in Amerika geweest en het lijkt me erg leuk om Las Vegas, San Francisco en Los Angeles te zien. De grootste reden waarom ik mee ga is omdat ik het concept erg mooi vind. Frank is denk ik een van de positiefste mensen die ik ken en ik gun hem deze reis. Ik wil mijn energie, spierkracht, zorg en enthousiasme daar in leveren en er een top reis van maken.

Wat verwacht je van deze reis?

Ik stel geen verwachtingen, ik laat het op me afkomen. Het enige wat ik wel fijn vind is een zonnetje en ik zou graag zoveel mogelijk willen bekijken.

Waar kijk je naar uit?

Ik denk het rond touren in de bus/auto. Raampjes open, lekker rond kijken en een muziekje op de achtergrond.

Waar zie je tegenop?

Ik denk dat het fysiek wel zwaar wordt, door alle transfers die we moeten maken. Zoals in en uit de rolstoel en in en uit het vliegtuig. Ik hoop gewoon dat dat allemaal goed gaat komen

Ik heb er alleen maar zin in!!

fullsizeoutput_ff4

Dennis | 36 jaar | Fotograaf & Filmmaker

Waar ken je Frank van?​

Ik ken Frank van mijn stage in 2008 bij Scoop (Zeeuws Instituut voor sociale en culturele ontwikkeling), wij zaten toevallig in dezelfde kantoorruimte allebei op een heel leuk project. Toen merkten we al snel dat we veel gedeelde interesses hadden.

Waarom ga je mee op reis?​

Ik ben naast een goede vriend van Frank, ook professioneel fotograaf en filmmaker. Frank wil dat ik vanuit mijn beroep zijn reis vastleg. Wij hopen met deze beelden mensen te bereiken die Frank willen steunen in zijn dromen. Zo wil hij nog een eigen stichting oprichten en dit soort reizen of uitjes ook realiseerbaar maken voor andere mensen met Duchenne. Hij is echt een wereldvent, ik ken weinig mensen die zo positief en aardig zijn. Ik vind het echt een eer om dit voor hem te kunnen doen!

Wat verwacht je van deze reis?

Ik verwacht veel mooie plekken te zien en hoop leuke mensen te ontmoeten. Ik verwacht ook wel dat we tegen een aantal hindernissen gaan lopen. Dat zal zeker een uitdaging worden om daarmee om te gaan en dat vast te leggen op foto of film.

Waar kijk je naar uit?

Ik kijk uit naar de mooie natuur en het rijden door de prachtige landschappen. En natuurlijk de prachtige steden die we gaan zien, Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco en alles wat daartussenin ligt.

Waar zie je tegenop?

Ik zie wel op tegen het vele sjouwen en reizen, het zal fysiek voor ons best zwaar worden en zeker ook voor Frank.

Foto op de pagina het reis van mijn leven team. De foto geeft een beeld van Dennis en Frank in Amerika thema kleding.