Vandaag is het interview met teamlid Frank toegevoegd op de pagina ‘Over het team’ uitgebreid. Er is nu ook een kort interview te vinden met Frank. 

Lees hier verder of kijk op de pagina ‘Over het team’.

Frank | 37 jaar | Fulltime ervaringsdeskundige

Waarom ga je mee op reis?

Ik ga natuurlijk mee omdat ik de initiatiefnemer ben van deze reis. Het is echt mijn droom. Voor de rest ben ik de grote regelneef van het team. Het grootste deel van de organisatie van de reis ligt bij mij in handen, dus er zullen ook in de Verenigde Staten nog wel de nodige knelpuntjes ontstaan waarbij ik dan ga proberen dit zo goed als mogelijk op te lossen. Dit is ook wel een uitdaging moet ik zeggen, maar dit is echt iets wat mij ligt.

Wat verwacht je van deze reis?

Ik verwacht tijdens de reis heel veel mooie bezienswaardigheden te zien zowel in de grote steden als tijdens de reis van de ene plaats naar de andere. Vooral de afwisseling van grote steden met prachtige ruige natuur en het karakter van het reizen door de Verenigde Staten trekken mij. Verder verwacht ik dat het ook een hele mooie ervaring gaat worden om met een team van vier mensen deze reis te maken. Ik ben erg benieuwd naar het groepsproces maar ook zeker hoe een en ander gaat lopen tijdens spannende momenten.

Ook denk ik dat het een energie slurpende trip gaat worden waarbij ik ook mentaal uitgedaagd ga worden. Maar vooral genieten is wat ik ga doen.

Waar kijk je naar uit?

Vooralsnog kijk ik het meeste uit naar de geplande helikoptervlucht die we willen maken door de Grand Canyon. Dat lijkt mij echt super gaaf en ook een mooi spektakel met al die kloven in de Grand Canyon. Waar ik ook naar uitkijk is Las Vegas, de gekte van de Verenigde Staten gaan we daar echt beleven. Maar ik denk dat alle dagen zijn mooie dingen heeft.

Waar zie je tegen op?

Het meeste zie ik op tegen de vliegreis. Omdat je niet met je rolstoel in het vliegtuig mag moet ik 12 uur in een vliegtuigstoel zitten. Gelukkig neem ik mijn eigen rolstoel kussen mee in de cabine zodat ik comfortabel kan zitten en geen last krijg van mijn billen. De gehele reis gaat zo’n beetje 24 uur duren dus dit is ook wel iets wat een impact gaat hebben. Een ander punt waar ik enigszins benauwd voor ben is hoe de elektrische rolstoel, die in het ruim van het vliegtuig gaat, aankomt in de VS. Natuurlijk gaan we hem goed inpakken om te zorgen dat alles heel blijft maar we houden wel rekening met alle scenario’s en daarvoor zullen we ook allerlei voorzorgsmaatregelen nemen.

Foto op de pagina het reis van mijn leven team. De foto geeft een beeld van Frank in een tuin.