Reis van mijn leven nieuwspagina

Op de reis van mijn leven nieuwspagina zijn alle nieuwsberichten van reis van mijn leven terug te vinden. De nieuwsberichten staan op datum gesorteerd.

Derde nieuwsbrief is uit

De derde nieuwsbrief van reis van mijn leven is uit. In deze nieuwsbrief vind je o.a. informatie over sponsoring en crowdfund, krantenartikelen en update over Reis van mijn Leven. De nieuwsbrief is te vinden op de onderstaande link: 

Nieuwsbrief #3 | Reis van mijn leven

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Abonneer via het formulier. 

Reis van mijn leven checklist

Wat moet er allemaal mee op reis?
De reis van mijn leven checklist bevat alle speciale bagage die mee gaat en geeft daarmee een goed beeld van wat er allemaal mee moet. Dat wordt dus flink sjouwen!

Op deze afbeelding is een checklist te vinden met de drie categorieën medische apparatuur, reserve materiaal en diversen

Route voor reis van mijn leven staat vast!

Nu de reis van mijn leven steeds dichterbij komt worden er ook wat meer zaken duidelijk. Na regelmatig contact met het reisbureau is de route nu definitief bepaald. Eerder was al te lezen dat we van Los Angeles via San Francisco naar Las Vegas zullen reizen en dat we dan van Las Vegas terug naar Los Angeles gaan. Op de website was ook een uitgebreide beschrijving van de route te vinden maar er zijn toch een aantal wijzigingen doorgevoerd.

De route is aangepast omdat wij hebben besloten op meerdere plaatsen een aantal nachten te verblijven. De reden hiervan is dat we op deze manier de reis afstanden iets kleiner hebben kunnen maken en we iets meer tijd kunnen uit trekken om de plaatsen die we aandoen ook daadwerkelijk te kunnen ontdekken.

In totaal zullen we nu elf plaatsen aandoen. Globaal gezien bestaat onze reis uit twee delen. 

Het eerste deel van de reis is 2136 km lang en brengt ons langs de volgende plaatsen:

Los Angeles | Santa Maria | San Francisco | Fresno | Mammoth Lakes | Death Valley | Las Vegas

Het tweede deel van de reis is 1451 km lang en brengt ons langs de volgende plaatsen:

Las Vegas | Kanab | Williams | Lake Havasu | Los Angeles

De datum van de reis staat nu ook vast. Van 5 september 2019 tot en met 26 september 2019 gaan wij naar de Verenigde Staten.

Afbeelding op de pagina reisinformatie over de reis van mijn leven. De afbeelding bevat een kaart met daarop de route die gaat van Los Angeles via San Francisco naar Las Vegas.
Afbeelding op de pagina reisinformatie over de reis van mijn leven. De afbeelding toont een kaart met daarop een route die gaat van Las Vegas naar Los Angeles.

Tweede nieuwsbrief is uit

De tweede nieuwsbrief van reis van mijn leven is uit. De nieuwsbrief is te vinden op de onderstaande link: 

Nieuwsbrief #2 | Reis van mijn leven

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Abonneer via het formulier. 

Stichting Dromen voor Duchenne is opgericht

Op 11 december 2018 was ik te gast bij notaris Bas Beesems van Markvliet netwerk notarissen. Ik was daar om de akte te tekenen om de Stichting Dromen voor Duchenne op te richten. De stichting heeft een bestuur van vijf leden waarvan ondergetekende de voorzitter is, en mijn vader die ook aanwezig was bij de ondertekening zal secretaris zijn. De stichting gaat zich inzetten om de reis van mijn leven mogelijk te maken. Het is nog even wachten op de inschrijving voor de kamer van koophandel en de inschrijving bij de bank en dan gaat de CROWDFUND starten.

Deze foto geeft een beeld van een deel van het bestuur van de Stichting Dromen voor Duchenne en de notaris die de akte van oprichting heeft opgesteld. De bestuursleden zijn: Frank van Ieperen en Huug van Ieperen. De notaris is Bas Beesems van MarkVliet Notarissen

Geheim onthuld

Vandaag had ik beloofd een geheim te vertellen. Helaas is er wat vertraging opgelopen. De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest op de achtergrond om een stichting op te richten. Deze stichting wil ik inzetten om de reis van mijn leven voor elkaar te krijgen.
De stichting gaat heten:
‘Dromen voor Duchenne’
Op 11 December zal ik samen met een afvaardiging van het te benoemen bestuur bij de notaris de akte ondertekenen. Vanaf dat moment is de stichting een feit!
Het geheim ga ik nu ook verklappen:
Om de reis te financieren wordt er een crowdfund gestart, en zullen we bedrijven gaan vragen te sponseren.
Wanneer de actie start ga ik binnenkort vertellen.
Stay tuned!!!

Eerste nieuwsbrief is uit

De eerste nieuwsbrief van reis van mijn leven is uit. De nieuwsbrief is te vinden op de onderstaande link: 

Nieuwsbrief #1 | Reis van mijn leven

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Abonneer via het formulier. 

Interview met teamlid Frank toegevoegd

Vandaag is de pagina ‘Over het team’ uitgebreid. Er is nu ook een kort interview te vinden met Frank.

Lees hier verder of kijk op de pagina ‘Over het team’.

Frank | 37 jaar | Fulltime ervaringsdeskundige

Waarom ga je mee op reis?

Ik ga natuurlijk mee omdat ik de initiatiefnemer ben van deze reis. Het is echt mijn droom. Voor de rest ben ik de grote regelneef van het team. Het grootste deel van de organisatie van de reis ligt bij mij in handen, dus er zullen ook in de Verenigde Staten nog wel de nodige knelpuntjes ontstaan waarbij ik dan ga proberen dit zo goed als mogelijk op te lossen. Dit is ook wel een uitdaging moet ik zeggen, maar dit is echt iets wat mij ligt.

Wat verwacht je van deze reis?

Ik verwacht tijdens de reis heel veel mooie bezienswaardigheden te zien zowel in de grote steden als tijdens de reis van de ene plaats naar de andere. Vooral de afwisseling van grote steden met prachtige ruige natuur en het karakter van het reizen door de Verenigde Staten trekken mij. Verder verwacht ik dat het ook een hele mooie ervaring gaat worden om met een team van vier mensen deze reis te maken. Ik ben erg benieuwd naar het groepsproces maar ook zeker hoe een en ander gaat lopen tijdens spannende momenten.

Ook denk ik dat het een energie slurpende trip gaat worden waarbij ik ook mentaal uitgedaagd ga worden. Maar vooral genieten is wat ik ga doen.

Waar kijk je naar uit?

Vooralsnog kijk ik het meeste uit naar de geplande helikoptervlucht die we willen maken door de Grand Canyon. Dat lijkt mij echt super gaaf en ook een mooi spektakel met al die kloven in de Grand Canyon. Waar ik ook naar uitkijk is Las Vegas, de gekte van de Verenigde Staten gaan we daar echt beleven. Maar ik denk dat alle dagen zijn mooie dingen heeft.

Waar zie je tegen op?

Het meeste zie ik op tegen de vliegreis. Omdat je niet met je rolstoel in het vliegtuig mag moet ik 12 uur in een vliegtuigstoel zitten. Gelukkig neem ik mijn eigen rolstoel kussen mee in de cabine zodat ik comfortabel kan zitten en geen last krijg van mijn billen. De gehele reis gaat zo’n beetje 24 uur duren dus dit is ook wel iets wat een impact gaat hebben. Een ander punt waar ik enigszins benauwd voor ben is hoe de elektrische rolstoel, die in het ruim van het vliegtuig gaat, aankomt in de VS. Natuurlijk gaan we hem goed inpakken om te zorgen dat alles heel blijft maar we houden wel rekening met alle scenario’s en daarvoor zullen we ook allerlei voorzorgsmaatregelen nemen.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Will je op de hoogte blijven van al ons nieuws? Vanaf vandaag is het mogelijk je te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul je e-mailadres in op de home pagina en ontvang minimaal één keer per maand onze nieuwsbrief.

Website reis van mijn leven online

Het is eindelijk zover de website reis van mijn leven is online. Natuurlijk is een website nooit klaar, dus deze website zal ook regelmatig worden geüpdate en worden voorzien van nieuwe berichten.

Het was een heel karwei, maar nu kunnen jullie ook meegenieten van de voorpret. En om alvast een geheimpje te verklappen… nee, zo makkelijk gaat dat niet ;-). Maar in ieder geval komt er op 1 december groot nieuws! Zet deze datum in je agenda.

Mochten jullie het team van reis van mijn leven willen bereiken, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Natuurlijk zijn daar ook opmerkingen en suggesties via te versturen. Voor nu wil ik jullie veel leesplezier wensen en geniet mee van onze reis!