Reisinformatie over reis van mijn leven

Op deze pagina is reisinformatie over reis van mijn leven te vinden. Onder meer over de route, de voorbereiding en het waarom van deze reis.

De voorbereiding op ‘reis van mijn leven’

Ik heb besloten om de reis van mijn leven te gaan maken, en nu??? Deze reis is niet zomaar gerealiseerd. Er gaat een hele voorbereiding aan te pas. Ik kan niet zomaar met mijn elektrische rolstoel het vliegtuig in. Wat dan??? De rolstoel moet ingepakt mee in het ruim van het vliegtuig. Hoe kom ik dan het vliegtuig in? Ik word met de hand over getild naar een klein transportrolstoeltje. Eenmaal in het vliegtuig moet je aan nog heel veel dingen denken, zoals: beademingsapparatuur en de reserve apparatuur, een oplossing om naar het toilet te gaan en hoe red ik het twaalf uur in een vliegtuigstoel.

Na een lange reis dan eindelijk geland. En wat komt er dan op mijn pad? Een aangepaste auto, ja wel handig om mij in te vervoeren door de VS. Maar ook de (transport)hulpmiddelen, heb ik wel genoeg opbergruimte voor een tillift, beademingsapparatuur in tweevoud, medische toebehoren en al mijn bagage en niet te vergeten de bagage van mijn reisgenoten 😉 .

Waar ga ik overnachten? O ja, en hoe gaat men dan 80 KG dood gewicht in bed krijgen? Daar hebben we een tillift voor, maar dan moet deze wel onder het bed passen. Al met al een hoop uitzoekwerk. Gelukkig word ik ondersteund door mijn drie reisgenoten en het reisbureau ‘Buitengewoon Reizen’. Zij hebben kennis en expertise in het organiseren in reizen met een beperking.

Waarom de ‘reis van mijn leven’?

Al langere tijd wil ik een rondreis maken door de Verenigde Staten. Vooral de landschappen waarin zich veel verschillende elementen uit de natuur bevinden trekken mij aan. Ook de grote verschillen tussen de metropolen: Las Vegas, Los Angeles en San Francisco, afgewisseld met gebieden waar bijna geen mensen wonen lijken mij mooi. Hiernaast ben ik benieuwd naar de toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Naast de reisbestemming heb ik ook nog andere doelstellingen die mij er toe hebben gezet deze reis te maken. Mijn ervaring leert dat er veel mensen zijn, met of zonder beperking die allerlei dromen hebben. Met deze reis, de voorbereiding, de reis zelf en het ‘meenemen’ van mensen die deze reis volgen, wil ik anderen inspireren hun dromen niet alleen te dromen, maar ook deze dromen waar te maken.

Natuurlijk in het bijzonder mensen met een beperking die in hetzelfde schuitje zitten, maar ook ieder ander. Op de eerste plaats zijn we allemaal mensen en daarin maakt het met betrekking tot dromen niet uit of je wel of geen beperking hebt. Het verschil is alleen dat als je wel een beperking hebt je te maken krijgt met wat meer uitdagingen op het gebied van zorg, hulpmiddelen, organisatie van de reis en je gezondheid. Dit heeft zowel financiële, als fysieke en materiële uitdagingen!

Aangezien ik een behoorlijke fysieke beperking heb, ben ik aangewezen op anderen voor hulp. Één van de grootste uitdagingen is om deze reis samen als team tot een succes te maken! Het is voor mij belangrijk dat we allemaal de reis van ons leven maken. Dit betekent dat we de route afstemmen en de bezienswaardigheden samen kiezen. Ook de groepsdynamiek en het gehele proces vind ik interessant. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar als team gaat dit zeker de ‘reis van mijn leven’ worden. 

De route van ‘De reis van mijn leven’

Globaal gezien bestaat onze reis uit twee delen. 

Het eerste deel van de reis is 2136 km lang en brengt ons langs de volgende plaatsen:

Los Angeles | Santa Maria | San Francisco | Fresno | Mammoth Lakes | Death Valley | Las Vegas

Het tweede deel van de reis is 1451 km lang en brengt ons langs de volgende plaatsen:

Las Vegas | Kanab | Williams | Lake Havasu | Los Angeles

Eerste deel van de reis​

Vanuit Oost-Souburg starten wij onze reis naar de Verenigde Staten. We rijden naar Amsterdam Schiphol en vliegen naar Los Angeles. In Los Angeles verblijven wij 4 dagen waarin we in ieder geval Hollywood willen gaan bekijken, lopen over de ‘Walk of Fame’, chillen bij Santa Monica Beach en natuurlijk DownTown LA. Afbeelding op de pagina reisinformatie over de reis van mijn leven. De afbeelding bevat een kaart met daarop de route die gaat van Los Angeles via San Francisco naar Las Vegas.Na al dit moois rijden wij vervolgens met ons busje vol geladen langs de kust naar Santa Maria, waar we een overnachting hebben voordat we de volgende dag de route vervolgen langs de kust naar San Fransisco.

Ons verblijf in San Fransisco duurt 3 nachten, we gaan daar de Golden Gate Bridge bekijken, de zeeleeuwen in Fisherman’s Wharf, een ritje met de kabeltram en een bezoek aan Chinatown. 
Na al dit moois laten we de grote steden even achter ons en maken ons op voor natuurschoon. We rijden via Lake Tahoe, waar we ons laten verrassen door het tweede diepste meer in de Verenigde Staten, naar Fresno waar we 2 nachten slapen. Dichtbij Yosemite National Park wat we uitgebreid gaan verkennen.

Daarna rijden we richting Mammoth Lakes, onderweg willen we Mono Lake bezoeken, een van de oudste meren van heel Noord-Amerika. Hier vind je vreemd gevormde kalksteentorens in het water en op de oever. Deze torens worden tufa’s genoemd.
Voordat we in Las Vegas aankomen maken we nog een stop op de heetste plek op het westelijk halfrond en de droogste plek van Noord-Amerika, Death Valley! Na een hete nacht rijden we door naar de oase en gokparadijs Las Vegas. In Las Vegas willen we in ieder geval ‘The Strip’ uitgebreid bekijken, de hotels en dan bij het Bellagio de fonteinshow. Vanuit daar gaan we een helikoptertour over de Grand Canyon maken. Natuurlijk gaan we een ook een gokje wagen in een van de casino’s en gewoon ‘over the top’ genieten van het spektakel.

Viva Las Vegas!

Tweede deel van de reis

Afsluitend aan het bezoek van Las Vegas gaan we een kijkje nemen bij de Hoover Dam, waarna we doorrijden naar Kanab. Daar verblijven we drie nachten. Vanuit Kanab bezoeken we Bryce, daar willen we de unieke geologische rotsformaties gaan bekijken. Vervolgens nemen we een kijkje in Page waar we Lake Powell kunnen bekijken, Glen Canyondam en de vergezichten zoals de ‘Horseshoe Bend’ in de Colorado River.

Onze volgende stop is in Williams  bij de Grand Canyon. De één na laatste stop maken we in Lake Havasu. Hier gaan we op zoek naar de de oude London bridge. Dan volgt de laatste en langste etappe van de reis met 506 km van Lake Havasu naar Los Angeles. Eindelijk in L.A. aangekomen gaan we ons voorbereiden op de vlucht terug naar Amsterdam. Natuurlijk gaan we ter afsluiting nog wat leuks doen. 

Het gaat een super reis worden!

Afbeelding op de pagina reisinformatie over de reis van mijn leven. De afbeelding toont een kaart met daarop een route die gaat van Las Vegas naar Los Angeles.